"Пускам телевизора само заради детските филмчета на малкия", заяви пред Мартин Карбовски един от новите ни секс символи актьорът Деян Донков. Той призна, че дори искал да стане патоанатом като майка си, но се отказал заради тежките условия на работа.

Като малко дете Деян бил голям дивак - биел се с всички в детската градина и бягал оттам като от концлагер. Родителите му направо се били отчаяли, разказа в ефир самият той.

За първи път сегашният топ актьор се сблъскал със смъртта, когато внезапно влезнал в дисекционната зала, където майка му, работеща като патоанатом на тогавашния окръг Видин, правела аутопсия на умрял човек.

Деян не се изплашил, не получил и стрес, а попитал защо човекът спи, спомня си той. И призна, че дори искал "да се занимавам с това". Отказал се обаче заради ужасните условия на работа: "Мама купуваше китайски ножове по един лев, поради липса на скалпели за аутопсия", сподели Деян.

Секс символът се върна назад във времето, за да си спомни и как баба му го е спасила от смърт - като дете той "цамбурнал" в негасена вар и се нагълтал с нея. За късмет баба му, която по това време затваряла лютеница, го чула, че вика "през къщата, през двора". Така той извадил късмет и бил незабавно откаран в болница и спасен.

Героят от "Под прикритие" коментира също, че не чете вестници и не гледа телевизия. Пускал само детски филмчета и предавания на малкия.